יום אחד גל חונדיה קפצה לביקור ופינקה אותי ואת המשפחה שלי בעוגות שוקולד טבעוניות. הן היו כל כך מוצלחות שהייתי חייב מתכון. מאז שקיבלתי אותו, הכנתי את העוגה הזו הרבה פעמים וזו הפכה להיות עוגת הבית שלנו.
מה שכן, במתכון של גל יש שימוש בקמח לבן וסוכר בעוד שאני מעדיף להשתמש בקמח כוסמין וסילאן, כדי שיהיה טיפה פחות לא בריא (כי בריא לגמרי זה לא יהיה לעולם 😂).
בכל פעם שאני רוצה להכין את העוגה, אני קורא מחדש את ההוראות של המתכון של גל ומשנה את המרכיבים ומאלתר תוך כדי עשייה, אבל בגלל זה כל עוגה יוצאת לי קצת אחרת, כי היחס בין המוצקים לנוזלים משתנים לאור האלתורים.
כפתרון החלטתי לכתוב את הדרך (המוצלחת) שאני עושה את העוגה הזו אחת ולתמיד, כדי שבעוגות הבאות לא אצטרך עוד להפעיל את הראש, אלא רק את הידיים ושטעם העוגה תישאר עקבית.
אני עושה כמות גדולה לכל המשפחה שלי שמתאימה לתבנית הגדולה של התנור שלנו, אז אם אתם רוצים פחות, פשוט תחלקו את הכמויות ל־2.
מה צריך לוודא שיש בבית לפני שמתחילים? (אלה לא הכמויות, רק המרכיבים)
- הרבה מאנצ' וחשק לשוקולד
- הרבה חלב סויה
- הרבה סילאן, נשתמש כמעט בצנצנת שלמה
- שמן כלשהו, אני ניסיתי עם קוקוס / חמניות (ושניהם יוצאים סבבה אבל עם טעם קצת שונה. בחורף עדיף חמניות אם לא בא לכם להפשיר את הקוקוס. ואו איזו חשיבה של עצלן 😂)
- חומץ
- תמצית וניל
- מלח
- הרבה קמח כוסמין
- קקאו
- 2 שקיות אבקת אפייה (של 10 גרם)
- כפית סודה לשתייה
- 4 חבילות שוקולד (2 לציפוי ו־2 לבלילה)
- קוקוס (לציפוי, לא חובה)
מה עושים?
מוודאים שיש את את כל המרכיבים ושמים אותם על השולחן.
זה אמור להיות משהו כזה, אבל הרבה פחות מסודר:

לחמם את התנור ל־170° ובזמן הזה לגשת להכין את הדברים.

לבקש משקד שתקצוץ 2 חבילות שוקולד.

בזמן שהיא קוצצת, יש להכניס את כל המרכיבים הבאים לקערה ולטרוף עד למרקם אחיד:
- 700 מ"ל חלב סויה. כן, זה הרבה. אבל זה יתאזן.
- 320 מ"ל סילאן. כן, זה הרבה! אבל זה מה ממתיק את העוגה מלבד השוקולד. כמות פחות והעוגה לא תצא מתוקה.
- 200 מ"ל שמן קוקוס/חמניות. (מה שיש בבית ובא לך)
- 2 כפות חומץ. לא לוותר – זה מתפיח את העוגה, סוג של חלופה לביצים (גל הגאונה גילתה לי!)
- כף תמצית וניל. (או 2 כפיות, אין הבדל נראלי…)
- חצי כפית שטוחה של מלח. (זה מה שעושה מטעמים לממכרים – השילוב בין מתוק למלוח!)
לערבב בעדינות יתרה, כי בשלב הזה הכל נוזלים… עד שאחיד. הסילאן שוקע בהתחלה, אבל זה מסתדר כשממשיכים לערבב.
אם שקד סיימה לקצוץ בנתיים, אתה יכול להציע לה לעזור לך או לעשות מדיח. 😂

להוסיף את שאר המרכיבים:
- 2 שקיות של אבקת אפייה (10 גרם לשקית)
- כפית סודה לשתייה
- 140 גרם קקאו
- לנפות ולהכניס 1,500 גרם קמח כוסמין בהיר.
לערבב עד שאחיד ויש התנגדות. אם אין מספיק התנגדות, אפשר להוסיף עוד קמח.
זהו סיימנו עם הבלילה – זה הזמן לשים בתבנית וליישר אותה.
בשלב זה העוגה תיראה נמוכה מאוד אבל אל דאגה, היא תתפתח לפחות פי 1.8 לאחר חימום בתנור.
להכניס לתנור! (ולקחת זמנים – 25 דק' בערך)

בזמן שהעוגה מתחממת לה, אפשר להכין את הציפוי:
- לקחת 2 חפיסות שוקולד ולשבור אותן בסיר קטנטן.
- להוסיף 200 מ"ל חלב סויה
לערבב עד שאחיד.

לסדר את המטבח עד שהעוגה מוכנה.
למחזר אריזות בבקשה!!! יש לנו רק עולם אחד. 🏞️
כשהעוגה מתחילה להריח טוב, זה סימן שכדאי לבדוק אם היא מוכנה (זה עשוי לקרות לאחר 30-45 דק' מההכנסה).
יש להכניס קיסם במרכז העוגה בצורה ישרה ולהוציא. אם יש פירורים בצידי הקיסם, היא לא מוכנה עדיין. אפשר להוציא אותה ברגע שהקיסם יוצא נקי או עם פירורים לחים רק בקצה הקיסם.
אחרי שמוציאים אותה, אפשר לחורר אותה עם קיסם ולשים את הציפוי חם חם! (אם הוא התקרר בזמן הזה, אפשר לחמם שוב).
לפני ששמים את הקוקוס (או הסוכריות, לפי הטעם) רצוי לחכות שהציפוי יתקרר מעט (3 דק' אמורות להספיק).
רצוי להגיש אחרי שמתקרר.
בתיאבון!

ותודה רבה שוב לגל הכישרונית על המתכון המשובח.
תכין לי אותה ובתמורה אני אצלם לך תמונות מקצועיות שיהיה לך להחליף פה 😂😂😂
יאוווווו דחוף! פעם הבאה שאת באה